NEMO Science Museum in AMSTERDAM

Direct naast het Centraal Station staat ŽŽn van de modernste architectonische hoogstandjes van Amsterdam. NEMO Science Museum, het grote, groene gebouw biedt onderdak aan het grootste science center van Nederland. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Renzo Piano. Vanaf het dakplein is een schitterend uitzicht over Amsterdam te bewonderen.

Maak je wereld groter met NEMO

NEMO Science Museum is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier zelf de wereld van wetenschap en technologie ontdekken. NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes, experimenten en demonstraties maken je NEMO-dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

Wetenschap fascineert

Experimenteer met wiebelende wolkenkrabbers in ‘Krachtpatsers’ of ontdek wat er gebeurt als je zoent bij Teen Facts. Kruip in de huid van een chemicus en doe proefjes in het Laboratorium. In de vernieuwde tweede verdieping van NEMO vind je Technium met tentoonstellingen over technische ontwikkelingen waar Nederland haar stempel op heeft gedrukt. Tussendoor ben je welkom in een van NEMO&rsquo:s horecagelegenheden, waar je kunt genieten van een drankje en een hapje.

Fenomena

Natuurkunde is overal: de kleuren van een regenboog, een knetterende trui en het verschil van stemhoogte bij mannen en vrouwen. Bij Fenomena kun je deze verschijnselen zelf oproepen en direct zien hoe het werkt. Ontdek zo hoe doodgewone en toch verrassende natuurlijk verschijnselen als licht, geluid en statische elektriciteit in elkaar zitten.

NEMO Shop

Een bezoekje aan NEMO Science Museum sluit je natuurlijk af in de NEMO Shop, waar allerlei spannende wetenschappelijke souvenirs voor jonge Einsteins te koop zijn. Maar ook als je niet op onderzoek uit gaat in NEMO kun je bij de NEMO Shop naar binnen gaan voor leuke cadeautjes. Of je nou met een plasmabol, &lsquo:Stuiterei&rsquo:, Moleculen Bouwpakket of de &lsquo:Da Vinci Watch&rsquo: naar huis gaat, je slaagt hier zeker weten.&nbsp:

NEMO Science Museum behoort tot de
grootste musea van Amsterdam

Meer informatie over NEMO Science Museum kan je ook vinden op de website http://www.nemosciencemuseum.nl/,http://www.amsterdamticketshop.nl/1125,http://www.facebook.com/NEMOsciencemuseum

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oosterdok 2
Amsterdam 1011 VX NH NL
Routebeschrijving
Di-zo: 10:00 - 17:30 uur, Gesloten op do 27 april 2017 Toelichting: Van 28 maart 2016 t/m 4 september 2016 Žn in de korte schoolvakanties is NEMO ook op maandag open.