Bridges in AMSTERDAM
Sofitel The Grand Amsterdam herbergt restaurant Bridges, dat eind 2013 met een Michelinster werd vereerd. Sinds augustus 2016 staat Executive Chef Andrès Delpeut aan het hoofd van de brigade van dit Michelin ster restaurant in Amsterdam en waait er dus een nieuwe wind. Ook in de gerechten zien we dit terug, voorheen was draaide het voornamelijk om vis bij Bridges Amsterdam. Tegenwoordig vinden we ook meer gerechten met vlees op de kaart; longhaas uit de houtskooloven of krokante varkensbuik. Gelukkig kan je nog steeds bij Bridges terecht voor de klassieker “Zeebaars in zoutkorst” en zijn er nog veel meer visgerechten gebleven.
De sommelier is Lotte Wolf, op haar 23e al sommelier bij Sergio Herman’s Oud Sluis is nu wine director bij Bridges. Zij is verantwoordelijk voor de fabelachtige wijnen die je bij de gerechten drinkt.
In de lente en zomer kan je heerlijk vertoeven op het terras in de prachtige binnentuin van het restaurant. Het is een oase van rust, midden in de stad. In 2016 is de binnentuin volledig onder handen genomen, dus zodra het weer lekker weer is zou ik hier een lunch of diner gaan plannen!
Bekende sterrenchef Ron Blaauw is aan het restaurant verbonden als adviseur. Dit alles staat uiteraard garant voor een heerlijke avond.