Het Weeshuis in MONNICKENDAM

Het Weeshuis is een prachtig zestiende-eeuws pand in het centrum van Monnickendam. In de achttiende en negentiende eeuw vonden veel kinderen hier hun thuis. Het monumentale pand bestaat nu uit een theeschenkerij met kano- en fietsverhuur, een touwslagerij met atelier, een glasatelier en vergaderzalen.

Het Weeshuis wordt gerund door de Stichting Philadelphia, die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt en begeleidt.
Sferen van toen herleven en moderne faciliteiten zorgen ervoor dat een bezoek aan het Weeshuis een bijzondere ervaring wordt. Binnen in Het Weeshuis, of met mooi weer in haar prachtige theetuin aan het water, brengt het team je graag een heerlijk kopje thee of koffie met huisgemaakte appeltaart. Ook kan je in deze ambiance van Waterlandse rust genieten van de lunchgerechten, waaronder het bekroonde broodje &lsquo:Monnickenduck’.

Vergaderen
Het Weeshuis beschikt over vier zalen voor een bijeenkomst of vergadering. Er is keuze uit verschillende vergaderarrangementen. WiFi is aanwezig.

Arrangementen
Voor gezelschappen vanaf 10 personen is er keuze uit verschillende arrangementen: een 4 of 8-uurs arrangement, lunch, koffietafel Het Weeshuis of high tea. Vanzelfsprekend zijn in overleg en naar wens vele varianten mogelijk.

Kano verhuur
Beleef Monnickendam vanaf het water of peddel verder het mooie Waterland in. De theetuin ligt direct aan het water, vanaf de steiger kan je direct uitvaren. Het Weeshuis beschikt over vijf tweepersoonskano&rsquo:s en &eacute:&eacute:n Canadese kano. Je kan een lunch om mee te nemen bestellen, deze bestaat uit: 2 luxe belegde broodjes, stukje huisgemaakte appeltaart en een flesje fruitsap.
Fietsverhuur
In het Weeshuis is het fietsverhuurbedrijf ZAG ZAG gevestigd met fietsen in verschillende maten. Kinderzitjes zijn aanwezig en een picknick verzorgen is mogelijk.
Extra&rsquo:s
In het Weeshuis vinden diverse ambachtelijke activiteiten plaats:
&bull: In het glasatelier worden unieke kunst- en gebruiksvoorwerpen gemaakt. Door middel van glasfusing worden serviesgoed, beelden en sieraden gemaakt.
&bull: In de touwslagerij wordt op ambachtelijke manier touw geslagen en netwerk gebreid. Hiervan worden hangmatten voor baby&rsquo:s en volwassenen, maar ook springtouwen en andere touwproducten gemaakt.
&bull: Op de zolder van de touwslagerij wordt er met hout gewerkt. Hier worden standaards voor babyhangmatten, meubels en decoratieartikelen vervaardigd.
Alles uit het assortiment kan op bestelling worden gemaakt. Het team staat tevens open voor het uitvoeren van alle idee&euml:n.
&bull: Van allerlei vrolijke stoffen worden kussens, tassen, schorten, sjaals, etc. gemaakt.
Verder:
In het weekend exploiteert ZAG ZAG, naast de fietsverhuur, de theeschenkerij en kanoverhuur in het Weeshuis. Je kan dus, in het seizoen, de gehele week in het Weeshuis genieten van koffie, thee, gebak of lunch.
Mocht je fiets onverhoopt een lekke band krijgen dan kan je bij het nuttigen van een consumptie gebruik maken van de reparatiebox, want Het Weeshuis is een officieel ANWB fietsservicepunt.
In Monnickendam zijn alle parkeermogelijkheden gratis.

Meer informatie over Het Weeshuis kan je ook vinden op de website http://www.weeshuismonnickendam.nl

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Weezenland 16
Monnickendam 1141 BN NH NL
Routebeschrijving
Zo 1 november 2015 t/m za 30 april 2016 ma-vr: 09:00 - 18:00 uur, zo 1 mei 2016 t/m ma 31 oktober 2016 ma-vr: 09:00 - 18:00 uur, za, zo: 10:00 - 18:00 uur, di 1 november 2016 t/m zo 30 april 2017 ma-vr: 09:00 - 18:00 uur.