Van Eesterenmuseum in AMSTERDAM

Het Van Eesteren Museum is een uniek museum over de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en zijn wereldberoemde Westelijke Tuinsteden.

Westelijke Tuinsteden, wereldberoemd
Amsterdam Nieuw-West vormt het hoogtepunt van de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Nederland. Onder leiding van van Eesteren kwam in 1935 het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) tot stand, zijn stedenbouwkundige plannen waren revolutionair. De “functionele stad” stond centraal: wonen, werken, recreëren en verkeer werden gescheiden. De woningen werden gebouwd volgens de principes van het Nieuwe Bouwen: “licht, lucht en ruimte”, met andere woorden zonlicht en frisse lucht voor iedere woning.

Binnenmuseum
Het Van Eesterenmuseum bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. Het kloppend hart van het museum is de expositie-ruimte aan de Burgemeester de Vlugtlaan, met een permanente tentoonstelling over Cornelis van Eesteren, de bouw van Amsterdam West en wisselende exposties.

Buitenmuseum
Het Van Eesteren – Buitenmuseum bevindt zich in de wijk in de directe omgeving. Het is een ‘levend’ openluchtmuseum, de ‘collectie’ bestaat uit woningen, plantsoenen, scholen, winkels, parken, pleinen en straten.

Rondleidingen
Met regelmaat worden wandelingen en excursies gestart onder begeleiding van een gids. En diverse activiteiten.

Meer informatie over Van Eesterenmuseum kan je ook vinden op de website http://www.vaneesterenmuseum.nl of op facebook http://www.facebook.com/VanEesterenmuseum

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Burgemeester de Vlugtlaan 125
Amsterdam 1063 BJ NH NL
Routebeschrijving
Ma-do: gesloten vr, za: 13:00 - 17:00 uur zo: gesloten Toelichting: Elke 1e zondag van de maand geopend van 13.00-17.00 uur.