Tassenmuseum Hendrikje in AMSTERDAM

Reis door de tijd, geschiedenis en mode aan de hand van de indrukwekkende tassencollectie van Tassenmuseum Hendrikje. Het museum toont de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot nu. Het is het enige museum in de wereld met zo’n uitgebreide en gespecialiseerde collectie tassen.

Collectie
Het museum heeft meer dan 4000 tassen, buidels, koffers, beurzen en accessoires en laat zien dat de tas een grote verscheidenheid kent in vorm, functie, materiaal en decoratie. Sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en stijlen in de toegepaste kunst en mode hebben de tas door de eeuwen heen be&iuml:nvloed.

Tassen
Er zijn tassen te zien uit de 16de-eeuw: maar ook 17de eeuwse buideltjes en aalmoezentassen: 18de-eeuwse dijzakken, portefeuilles en beugeltassen: 19de-eeuwse reticules en kousenbeurzen, tassen van ontwerpers, avondtassen, bijzondere modellen en hedendaagse tassen.

Tijdelijke tentoonstellingen
Behalve de permanente, historische collectie zijn in het museum wisselende thematentoonstellingen te bezichtigen. Bovendien organiseert het museum tentoonstellingen van hedendaagse ontwerpers uit binnen- en buitenland. Daarmee wil het museum jonge ontwerpers de kans geven hun werk aan een breed publiek te laten zien.

Locatie
Tassenmuseum Hendrikje is gevestigd in een schitterend historisch pand uit 1664 aan de Herengracht Er is een museumcaf&eacute: met uitzicht op de historische tuin van het museum. Bij Tassenmuseum Hendrikje kun je ook genieten van een high tea, lunch, workshop, rondleiding of lezing. De museumwinkel heeft een grote sortering tassen van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers, kaarten, boeken en cadeauartikelen.&nbsp:

Meer informatie over Tassenmuseum Hendrikje kan je ook vinden op de website http://www.tassenmuseum.nl,http://www.facebook.com/TassenmuseumHendrikje

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Herengracht 573
Amsterdam 1017 CD NH NL
Routebeschrijving
Ma-zo: 10:00 - 17:00 uur, Gesloten op wo 27 april 2016.